Dit is Saubers nieuwe F1-bolide, met Alfa Romeo-power

Wereld, maak kennis met de Alfa Romeo Sauber C37. De bolide krijgt opnieuw een Italiaanse motor, maar dit jaar is het een moderner exemplaar met een andere naam. Zodoende hoopt de Zwitserse renstal van de gehate laatste plek te komen.

De C37 wordt dit seizoen bestuurd door de Zweedse veteraan Marcus Ericsson en nieuwkomer Charles Leclerc. De 20-jarige Monegask won in 2016 het Formule 3-kampioenschap en pakte vorig jaar de titel in de Formule 2. Dit jaar mag hij zich op het hoogste niveau gaan bewijzen, wat nog een hele klus wordt in een auto die niet bepaald tot de topfavorieten wordt gerekend.

In december toonde Sauber in het kader van het binnenhengelen van Alfa Romeo als motorpartner ('t is gewoon een rebadge van Ferrari, maar dat mag de pret niet drukken) al een proef-livery op een oude wagen, vandaag zien we dat het eindresultaat hier weinig van afwijkt. 

En passant maakte Sauber vandaag bekend zowel Richard Mille als Carrera als premium partner binnengehaald te hebben, dus we weten in ieder geval welke blitse klokjes en dito zonnebrillen de heren coureurs dit seizoen rocken. Het zijn randzaken, we zijn vooral benieuwd of het team dat afgleed van een solide middenmotor tot het zwakste team op de grid dit jaar weer een vuist kan maken.