Gelekt: de nieuwe Audi A6

In de aanloop naar de autosalon van Genève staat de lekkraan weer als vanouds open. Het laatste slachtoffer van de spillage: de nieuwe Audi A6. 

Het uiterlijk van de nieuwste generatie A6, met codenaam C8, zal niemand achterover doen slaan van verbazing. Aangezien we nog niet zo lang geleden de nieuwe A7 (en de A8 daarvoor) zagen, lag het voor de hand dat veel stylingelementen hiervan werden overgedragen op zijn lager geplaatste broertje in het middelgrote zakensegment. 

We zien de van de A3 en A4 kenmerkende knik in de onderkant van de koplampen, maar dan extremer uitgevoerd. De units sluiten bijna aan op de breder getrokken en plattere grille. Ook aan de achterkant zien we de kenmerkende lichtunits met de kleine verticale elementen en de chromen strip die ze onderling verbindt. Bij de duurdere A7 en A8 is deze verbinding tussen de lichten - iets dat we ook bij concernzus Porsche zien opkomen - overigens van LED'jes, de A6 moet het met chroom doen.

De eerste plaatjes, die afkomstig zijn van de Franse luis in de pels Worldscoop, betreffen de sedan. Maar we hopen ook direct de Avant in Genève te zien. Update: de A6 is officieel, bekijk het artikel HIER.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5dacf345da395', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });