SAD. Spyker is toch afwezig op Genève

De vlag hangt vandaag halfstok op de Autobahn-burelen. In tegenstelling tot een eerdere fake news-aankondiging staat Spyker niet met een nieuw luchtkasteel op de Autosalon van Genève. En dat maakt ons droevige panda's.

In de aanloop naar Genève werd een deelnemerslijst en een plattegrond van de beursvloer gecommuniceerd. Mét Spyker. Wij verheugden ons er derhalve op Victor als vanouds te zien shinen met...nou ja, welk onuitvoerbaar hoogdravend plannetje hij dit keer maar weer verzonnen heeft, en waarvan hij uiteraard alle exemplaren al had verkocht. Maar helaas, Spyker heeft de optie om dit jaar op de beurs te staan uiteindelijk niet gelicht, zo vond de bite-size Brabo van Autovisie uit:

We hebben niets nieuws te tonen. Volgend jaar zijn we weer van de partij”, aldus Victor R. Muller vanuit zijn Koninkrijk op Mallorca. Hij hangt er vervolgens een lulverhaal bij op dat de plattegrond op basis van vorig jaar was samengesteld, en dat Spyker daarom aanvankelijk vermeld was, maar het lijkt ons waarschijnlijker dat Spyker er pas in een laat stadium achter kwam dat het met het nieuwste fantasieproduct de deadline niet ging halen, en daarom maar afgezegd heeft (de nieuwe plattegrond is op 21 februari gedateerd). Je wilt per slot van rekening geen gezichtsverlies lijden met een D8 Concept waar de panelen op de stand van afvallen.

We kunnen hem dus helaas niet vragen hoe het gaat met de C8 Preliator, en hoeveel motoren hij al van Koenigsegg heeft afgenomen. Laatstgenoemde staat er overigens wel, dus misschien kan zijn Zweedse collega hier meer over vertellen. Volgend jaar beter!