De nieuwste laagvlieger van Pagani: de Huayra Macchina Volante

Waar andere merken geheel nieuwe vierwielers tonen op de aankomende beurs in Genève, kiest Pagani er, niet geheel verrassend, voor om met een krachtigere en nog specialere versie van hun Huayra BC aan te komen. 

De welbekende supercarverzamelaar Kris Singh heeft al sinds vorig jaar het voorrecht om met een Macchina Volante rond te mogen rijden. En zoals vele rijkelui doen, laten ze hun nieuwe aanwinst graag zien op hun sociale media-accounts. Maar hoewel Singh deze bolide al een paar maanden onder zijn kont heeft, mocht hij zijn gemaakte foto's nu pas delen van de heren bij Pagani. Nu horen wij u denken: "maar ik heb de Macchina Volante al eerder gezien, ook op zijn Instagram account." Dat kan kloppen. Toch is dit anders, want het gaat hier om de uiteindelijke versie die na rigoreuze testen en wat redesign sessies (onder andere aan de gigantische vleugel) eindelijk goedgekeurd is. 

Volgens de beschrijving van de verzamelaar hoeven we niet te verwachten dat Pagani simpelweg wat nieuwe kleurtjes op hun BC heeft gespoten. Het gaat hier namelijk om de snelste Pagani die een nummerbord mag dragen. Dat betekent dat de zesliter V12 van AMG is gekieteld naar een dikke 830 pk en 1.100 Nm. Het gewicht komt uit op een 1218 kilogram door het gebruik van een nieuw en lichter soort carbon fiber. Ter vergelijking: dat is 132 kg minder dan een standaard Huayra.

En waar we bij de Huayra voornamelijk vielen over de vreemde vormgeving van de spiegels, kunnen we ons nu massaal gaan verbazen over de aparte luchthappers bovenop de zijpanelen en kunnen we gaan oordelen of de nog grotere vleugel nu wel of geen afbreuk doet aan de prachtige, vloeiende lijnen van Pagani's nieuwe paradepaardje. Overigens duidt de naam van de nieuwe Pagani op de obsessie die Leonardo DaVinci ooit had om een vliegmachine te ontwikkelen. En dat heeft hoogst waarschijnlijk toch iets te maken met die vleugel.