Sexy back: dit is de BMW Concept M8 Gran Coupe

Dames en heren: hier staat, in de basis, een M8 met vier deuren. BMW's sportieve topmodel komt in 2019 op de markt, de consument wordt met de concept alvast voorgemasseerd.

BMW bouwt een verse, 6 Serie-vervangende 8 Serie, die er in drie varianten komt: als coupé, cabrio, en als vierdeurs, die bij BMW Gran Coupe heet. Voor deze Gran Coupe koos BMW een groen kleurtje, want a) groen is even cool als de ijsplaat waar de auto op geshopt is, en b) het combineert lekker met de gouden accenten in velgen en uitlaat. 

Zoals u aan de geblindeerde ruiten kunt zien is deze M8 nog een zeer prille concept zonder interieur. Het is een lege huls, om alvast een balletje op te gooien over het exterieurdesign. Zijn designer, Domagoj Dukec, verwoordt het als volgt: "The BMW Concept M8 Gran Coupe is designed to stir things up, to polarise – it should move you emotionally. With this car we want to reach people who are looking for something special and who want to stand out from the crowd. Here, BMW M is unmistakably taking luxury out of its kampfort zone.

U zou in de fotoshoot een hommage aan Die Another Day kunnen herkennen, echter was dit nou net de Bond met Pierce Brosnan waar géén BMW inzat, maar een Aston Martin en een Jag. Als gezegd, in 2019 mogen we de 8 Serie en M8 Gran Coupe verwachten, voor die tijd krijgt het concept ongetwijfeld nog een interieur. Niet dat dat erg is, dergelijke wagens kunnen we best twee keer zien.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f280154372a4', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });