Pininfarina toont HK GT en neemt H2 Speed in productie

De Italianen van designhuis Pininfarina vond het een goed idee om een elektrische auto van aluminium met vleugeldeuren te tonen. Daarnaast laten ze gelijk even weten dat ze de brandstofcelracer H2 Speed in productie zullen nemen.

Laten we beginnen met de HK GT, de elektrisch aangedreven luxebak. Deze is ontwikkeld in samenwerking met Hybrid Kinetic Group uit Hong Kong en rolt op een aluminum chassis. Echt vooruitstrevende techniek hoeft u niet te verwachten want zonder range extender komt het conceptmodel niet verder dan 160 kilometer. 

Dit komt doordat de HK GT het moet doen met een 38 kWh accu die vier losse elektromotoren (één voor elk wiel) van power voorziet. Het wordt al wat interessanter wanneer we kijken naar het feit dat alle motoren tezamen 1.072 pk produceren. Hierdoor wordt de 0 naar 100 km/u gehaald binnen 2,7. De topsnelheid ligt op 350 km/u. 

Gelukkig geeft Pininfarina de keuze uit drie verschillende range extenders. Hieronder vallen ook enkele emissieloze brandstofcel-opties, maar ook een standaard brandstofmotor. Hiermee moet een reikwijdte van meer dan 1.000 kilometer haalbaar zijn.

Op het gebied van styling valt er weinig aan te merken op de HK GT. Niet geheel verrassend gezien Pininfarina doorgaans prachtige auto's weet te tekenen. En hoewel de opvallend grote vleugeldeuren vrijwel alle aandacht opeisen, is er nog een onderdeel dat wat aandacht verdient: de grille. Deze is namelijk zo vormgegeven dat de koplampen één geheel vormen met de rest. 

In het interieur is helaas niet iets spectaculairs te vinden. Het enige leuke detail dat wij konden vinden is het feit dat de stoelen achterin een onderbroken rugleuning hebben. Zo hoeven ze niet direct opgeklapt te worden wanneer er ski's of grote Ikeadozen vervoerd moeten worden. Qua comfort is het overduidelijk beter om voorin te zitten.

De H2 speed won in 2016 de prijs voor beste concept auto van dat jaar in Genève. Dit jaar wordt hij ook daadwerkelijk geproduceerd. Er worden er twaalf gemaakt. De elektrische auto mag de weg niet op en zal dankzij de brandstofcel technologie van GreenGT binnen drie minuten bijgetankt zijn.

Cijfertjes omvatten 685 pk, een 0 naar 100 km/u tijd van 3,4 seconden, een topsnelheid van 300 km/u en een brandstofcel van 250 kW. De auto heeft een chassis van koolstofvezel dat aan een stalen frame geplakt is. Prijzen weten we helaas nog niet, maar het vermoeden is aanwezig dat ze allemaal al verkocht zijn.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f2e9a873044d', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });