Leasediesel verbannen? Ruil hem in voor een nieuwe BMW

Diesels en oudere benzineverbranders worden steeds vaker verbannen, maar als leaser is er geen vuiltje aan de lucht. Van BMW mag je hem komen omruilen voor een nieuwe en schonere vierwieler.

Volgens BMW moet je altijd en overal van je auto kunnen genieten. Dus ook in steden waar deze geweerd (gaan) worden. Mocht je binnen 100 kilometer van een van deze steden wonen en een auto leasen die daar niet meer gebruikt mag worden, dan geeft de Beierse autofabrikant de mogelijkheid om deze in te ruilen voor een nieuwer model. 

De actie is vooralsnog alleen geldig in Duitsland voor degenen die direct bij BMW een leasecontract hebben afgesloten voor een auto die maximaal voldoet aan de Euro 4 standaard. Tussen 15 maart en eind juni krijgen deze mensen de kans om hun huidige leasecontract tussentijds af te breken en een nieuwe aan te gaan. Om het allemaal nog wat aantrekkelijker te maken krijgen ze ook nog eens korting op extra zuinige modellen zoals de i3. 

Zo maak je als autofabrikant van een kwaad een deugd. De regelgeving zal alleen maar strenger en in meer steden ingevoerd worden waardoor meer mensen ermee te maken krijgen. Door BMW's initiatief kunnen eventuele problemen redelijk simpel omzeild worden. Natuurlijk wordt hiermee het uiteindelijke doel van de verkoper ook behaald: meer (en schonere) auto's verkopen.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5df216de562c0', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });