Honda's nieuwe grasmaaier gaat harder dan 215 km/u

Als u aan Honda denkt, dan denkt u waarschijnlijk aan degelijke auto's en niet aan een grasmaaier die sneller is dan de gemiddelde auto van de fabrikant. Toch wordt deze Mean Mower Mk.2 gemaakt.

In 2013 werd de eerste Mean Mower geproduceerd als promotie voor Honda's aanbod van tractors en grasmaaiers. Dit deden ze toen in samenwerking met hun partner uit het British Touring Car Championship, Team Dynamics. De grasmaaier kreeg een éénliter V-twin motorblok met 109 pk uit een Honda VTR Firestorm en tikte daarmee de 187km/u aan. Hiermee werd het wereldrecord voor snelste grasmaaier neergezet. 

Ondertussen is dat record verbroken en werd het tijd om een nieuwe maaier te bouwen: de Mean Mower Mk.2. Deze wordt aangedreven door een éénliter vierpitter afkomstig uit een CBR1000R Fireblade. Het aantal pk's is gestegen naar 189 (114 Nm) en de topsnelheid moet op meer dan 215 km/u liggen. Hoe hard hij precies kan is nog niet duidelijk, vermoedelijk omdat niemand er harder in durft te rijden.

De maaier wordt helaas niet gebruikt om het grasveldje bij u voor de deur in recordtempo bij te werken. Hij zal bestuurd worden door Jessica Hawkins die ermee gaat racen in de Britse Mini Challenge. 

De eerste Mean Mower