Pininfarina wordt een elektrische-autobouwer

In een interview heeft Pininfarina-voorzitter Paulo Pininfarina verteld dat de toekomst van zijn bedrijf ligt bij het produceren van elektrisch aangedreven auto's. 

In een interview met Motor1 vertelde Paulo dat hij zijn vaders droom om een autofabrikant te worden nu echt gaat aanpakken. En dat lijkt dan vooral in elektrische richting te gaan: "My father’s dream was to build a car company and his father’s dream was also to build a car company, now I plan for that dream to come true."

Dit nieuws komt als uitbreiding op de, tijdens de Autosalon van Genève, aangekondigde auto's. We hebben het hier natuurlijk over de H2 Speed en de HK GT. Pininfarina zal twaalf exemplaren van de H2 Speed, een niet-straatlegale racewagen met 1.072 pk, produceren. Hij wordt aangedreven door een brandstofcel-technologie die in samenwerking met Hybrid Kynetic Group ontwikkeld. 

Van de HK GT weten we op dit moment nog niet of hij in productie zal gaan. Met de uitspraak van Paulo lijkt het wel een stuk logischer dat dit gaat gebeuren, maar dan moet hij wel goede afspraken maken met technologie-partner Hybrid Kynetic Group. Zonder hen kan hij de huidige opties op motorisering niet gebruiken. En laat die nu net ook een eigen automerk aan het opstarten zijn...

Vermoedelijk horen we hierover meer tijdens de eerste race van de Formule E in Rome op 14 april.