Maserati Levante Trofeo (590 pk) komt je Cayenne zoek rijden

De power-SUV's vliegen ons om de oren deze dagen. De traditionele club uit Duitsland (X5 M, Cayenne Turbo) kreeg al een nieuwe uitdager in de vorm van de 550 pk sterke Jaguar F-Pace SVR, en nu doet Maserati er een schepje bovenop. Dit is de Levante Trofeo.

Niet geheel toevallig vindt er een momenteel een grote autoshow plaats in SUV-land Amerika, vandaar dat we het nodige geweld op hoge poten op ons afgevuurd krijgen. Maserati treedt toe tot de 500+ pk SUV-club met de Levante Trofeo, een über-variant van de pasgeleden strakgetrokken Italiaanse SUV. Het nieuwe topmodel neemt de 3.8 V8 twinturbo uit de Quattroporte GTS over, dat hier echter geen 530 pk en 710 Nm levert, maar 590 pk en 730 Nm (tussen 2.250 en 5.000 tpm). De Italianen snappen heel goed dat het in deze klasse van groot belang is om te tonen hoe ver je kunt plassen. 

De 0-100 gaat in 3,9 seconden en de topsnelheid bedraagt 'meer dan 300 km/u'. Dat gaat nergens over, maar het is wel leuk. Uit het blote hoofd kunnen we zo snel alleen de Lamborghini Urus (650 pk) en de Bentayga W12 (608 pk) opnoemen als SUV's met meer vermogen dan deze Maser. Over de wat lastig te meten elektro-pk's van de Tesla Model X kan je nog debatteren.

Qua looks krijgen we wat we kunnen verwachten: een dikkere bodykit en extra luchtinlaat om de 3.798 cc grote achtpitter afdoende te kunnen koelen. Prijzen zijn niet bekend, maar we weten dat je voor een Quattroporte GTS al een kleine 220 mille moet neertellen. Een koopje zal deze Trofeo dus niet worden.

Het motorblok, met een output van 156 pk/liter, wordt geassembleerd bij Ferrari in Maranello. Het is echter niet dezelfde V8 als Ferrari gebruikt: het Maserati-exemplaar is als gezegd 3.798 cc groot, terwijl het Ferrari-blok 3.902 cc telt. De productie van de Levante Trofeo, die op 22" gesmede aluminium “Orione”-wielen rolt, start deze zomer in Maserati's Mirafiori-fabriek, bij Turijn.