Genesis Essentia Concept is heter dan heet

In Zwitserland liet Hyundai de prachtige Le Fil Rouge zien. Nu stampen ze door met een nog dikkere concept genaamd Essentia. Al komt deze uit de hoek van het luxemerk Genesis, maar uit het potlood van dezelfde designer.

Genesis is sinds enige tijd officieel een losstaand luxemerk van Hyundai. Daarmee zouden ze zich in theorie niet meer hoeven te binden aan enige regels van het volumemerk. Wel blijft Genesis gelukkig toegang krijgen tot de diensten van Luc Donckerwolke (ex-Lamborghin en -Bentley). Hij tekende naast de Le Fil Rouge, ook deze Essentia.

We hebben het hier over een volledig elektrische Grand Tourer met een koolstofvezel monocoque en uitgesproken exterieur. Om ons te plezieren heeft de fabrikant er zelfs een cijfer bij verzonnen: de auto haalt  0 tot 100 km/u binnen drie seconden, mits hij echt zou zijn. En waarom zouden we dat niet geloven. Elon bewijst dat een volledig elektrische kar het in minder tijd kan doen, en die ziet er maar half zo goed uit als deze. 

Wat vooral opvalt aan de Essentia is dat het interieur er eigenlijk helemaal niet zo onhaalbaar futuristisch uitziet zoals we vaak zien bij andere concepts. Deze heeft stoelen van normaal leder, geen stof gemaakt van gerecyclede bamboescheuten uit de diepste jungle van Vietnam vermixt met afgedankte Starbucksbekers. Ook het dashboard is iets wat niet al te ver weg lijkt te zijn. Dit is simpelweg een groot digitaal scherm, de helft daarvan kunt u al krijgen in een gemiddelde Mercedes-Benz.

Ook zijn de lijnen van het exterieur niet te ver gezocht en niet zo uitdagend dat u zich afvraagt welk goedje de designer heeft gerookt tijdens het tekenen (ok, de doorzichtige motorkap gaat wellicht iets ver). We zouden het hier bijna kunnen hebben over een productiemodel. Een waarvan we hopen dat deze er komt, want de Genesis Essentia is werkelijk een van de best ogende concepts die we in tijden hebben gezien.