KOOP: Baywatch-huis in Malibu is stiekem een automuseum

Is het een huis of een automuseum? Over die vraag is de verkoper van deze protsvilla ook nog niet helemaal uit, maar hij weet wel wat hij er voor wil hebben: $10.000.000, of een beetje meer als je de auto's erbij wilt hebben.

De naam zegt ons niet veel, maar Steve Goldman heeft niet verkeerd geboerd in zijn leven. Naast het miljoenenoptrekje heeft de man ook een flinke collectie aan auto's opgebouwd, die allemaal klinisch gepoetst en vrij van elke smet in een inpandig museum staan opgesteld. Toch gokken we dat het museum niet bepaald vrij toegankelijk is voor het publiek, aangezien het zich achter de toegangshekken van een huis bevindt.

Als koper van het pand mag u uiteraard zelf bepalen wat u ermee doet, bovendien is de verkoper bereid afstand te doen van een deel van zijn collectie. Of de rode LaFerrari die zo prominent figureert in onderstaande video er ook bij hoort weten we niet, maar makelaar Chris Cortazzo kan u dat ongetwijfeld vertellen.

Volgens Robb Report staat er onder andere een Ferrari F430 Spider uit 2005, een McLaren P1, en een Pagani Zonda. Ook een Ferrari 360 Challenge en een Ferrari 360 GT uit 2002 mogen niet ontbreken. Laatstgenoemde, met de bijnaam “Cherrari”, is door de eigenaar slechts één keer uitgelaten: “Bob Faieta, owner of Competition Motorsports, built me a 1,000 hp, dry-sump engine from Lingenfelter that generates 1,000 ft lbs of torque. He also put in an offshore-racing boat’s transmission from Weismann. We took the car on Willow Springs and it was so fast, and so scary, that I parked it and didn’t drive it again. It’s probably among the fastest vehicles—period.

Een ander pronkjuweel is een 600 pk Ruf Turbo Coupe Wide Body, die speciaal door familievriend Alois Ruf gemaakt werd. Als basis dient de achterwielaangedreven 911 GT2, en uit de woorden 'it’s irreplaceable' maken we op dat u dit exemplaar niet van de eigenaar kunt losweken.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5df38c162a425', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });