Gerucht: nog dit jaar een Alfa Romeo Giulia coupé met 650 pk

Dus u dacht dat 510 pk in een Giulia veel was? Bitch please, dat was slechts een opwarmertje voor Alfa Romeo. Volgens de wijnrank staat er een Giulia Coupé met 650 bandenverschroeiende peekaas ongeduldig achter de coulissen te trappelen.

Als er Alfa-nieuws is, dan luistert de wereld. Zeker nu het traditiemerk met de Stelvio en Giulia eindelijk weer een paar leuke auto's in het assortiment heeft. Laatstgenoemde is er vooralsnog alleen als sedan, een Wagon komt er niet (want: Stelvio). Een coupé daarentegen wel, en volgens de Britpers wil Alfa het inmiddels bekende trucje toepassen: lanceer het model meteen in zijn allersterkste vorm. Shock and awe werkt immers uitstekend. 

De tweedeurs Giulia zal nog dit jaar debuteren, in de vorm van een Quadrifoglio die met hulp van een F1-geïnspireerd ERS-systeem nog eens 140 pk extra tevoorschijn tovert, bovenop de 510 cavallino's die de van Ferrari afkomstige 2,9 liter V6 produceert. Opgeteld komen we dan tot 650 pk. Het klinkt als een poging de concurrentie op papier in het hemd te zetten, en waarom ook niet? Alfa kan nog wel een uitsmijtertje gebruiken, aangezien het aangekondigde modellenoffensief maar door uitstel geplaagd blijft worden.

Gezien de aanduiding 'nog dit jaar' gaan we voor een onthulling in Parijs (september) of L.A. (november). De beresterke Giulia zou dan in 2019 op de markt moeten komen. Dat is Italiaans voor '2022'. U leest er meer over zodra wij meer details vernemen.