Werk: stuur autonome auto's de weg op

In de toekomst rijden we in auto's zonder stuur. Maar wat moeten we doen als de auto het niet meer snapt en niet meer verder rijdt? Dan bellen we een gamer die op afstand de auto de weg weer op stuurt. 

De toekomst begint vanaf volgende maand in Amerika. Daar mogen autonome auto's zonder bestuurder de weg op. Dat is mooi, maar brengt ook een probleem met zich mee, want de software van de autonome auto's is nog lang niet geavanceerd genoeg om zich uit elke situatie te redden. Op dat soort momenten is de hulp van een persoon nog altijd nodig. Maar als die er niet is, dan blijf je als passagier mooi staan. Vervelend, maar gelukkig is daar Phantom Auto: een bedrijf dat zich specialiseert in het op weg helpen van zelfrijdende auto's die het allemaal even niet meer weten

Het bedrijf heeft software ontwikkeld waardoor een in nood verkerende auto automatisch contact zoekt met het helpcenter. Hier wordt hij gekoppeld aan een gamer operator die de auto en zijn sensoren overneemt en door middel van verschillende schermen en een racestuur de auto handmatig de weg weer op helpt.  

Er wordt gedacht dat een auto nooit voor de volle 100% autonoom zal kunnen rijden. Daarom lijkt Phantom Auto ook een gat in de markt te vullen dat in de komende jaren alleen maar zal groeien. Zeker wanneer de stuurloze auto's de markt zullen gaan betreden, of wanneer mensen zonder rijbewijs gaan autorijden. Hiermee lijkt het beroep autohacker tele-chauffeur toekomstproof te zijn.