Tesla legt productie Model 3 bijna een week stil. Alweer.

Voor de tweede keer in twee maanden tijd gooit Tesla de productielijn van de Model 3 in het slot. Werknemers die even niets kunnen doen moeten maar hun vakantiedagen gebruiken.

In februari ging de lopende band waaraan de Model 3 wordt gemaakt voor vier dagen dicht. Kennelijk wist Tesla destijds niet te bewerkstelligen wat nodig was, want nu gaat de toko weer op slot. Dit keer voor vier tot vijf dagen, zo meldt Buzzfeed, dat ongetwijfeld werd getipt door een chagrijnige werknemer. Het nieuws gaat namelijk gepaard met de mededeling dat het personeel niet gecompenseerd wordt voor de onaangekondigde sluiting: ze hebben de keuze tussen hun vakantiedagen opeten of onbetaald thuiszitten.

Een Tesla-woordvoerder meldt: "These periods are used to improve automation and systematically address bottlenecks in order to increase production rates." De tweede lockdown komt kort nadat Elon Musk persoonlijk de verantwoordelijkheid voor de productie op zich nam, een paar dagen na een interview vanuit de Tesla-fabriek, en ook kort nadat Musk op Twitter toegaf zich verkeken te hebben op de capaciteiten van zijn robots. 

Kennelijk is de meest recente sluiting een mooie gelegenheid om weer wat robotwerk op mensen over te dragen, en zo die duizenden Model 3's per week te bouwen. Dat gaat helemaal goed komen dus, aan het einde van dit jaar proeft Tesla van die zoete, zoete winst. Of niet, take your pick.