Verstappen kan een halve seconde sneller volgens Renault

Renault heeft wat motorupgrades in de planning waardoor onder andere Max, maar ook andere Renault-teams flink wat tijd per ronde kunnen winnen. Volgens Renault-topman Cyril Abiteboul moeten die upgrades dit jaar nog komen.

Alle Formule 1 teams die op dit moment met een Renault V6 racen, kunnen binnenkort wat verbeteringen van de fabrikant verwachten. Daarmee zou er in theorie een halve seconde per ronde gesneden kunnen worden. 

"We praten over meer dan een halve seconde [per ronde] wat betreft de ontwikkeling gedurende het seizoen. En dat is dan alleen voor de motor. Het is een grote stap, in mijn ogen groter dan de huidige achterstand die we op de topteams hebben. Zeker in de races. Uiteraard blijven de topteams en de topmotorleveranciers ook niet stilstaan. Het is dus zaak dat we ons plan versnellen, maar wel goed uitvoeren." vertelt Cyril tegen Motorsport.com

Op dit moment is de Franse motorbouwer bezig met enkele upgrades. Deze zijn voornamelijk bedoeld om de prestaties tijdens kwalificaties te verbeteren. Hiermee zijn ze begonnen tijdens Bahrein: "Iedereen heeft het over een kwalificatiemodus. Die hebben wij ook, alleen is deze niet zo goed als die van de andere teams. Er zit echter nog iets in het vat en dat is ook nodig als we op hetzelfde niveau willen komen als de andere fabrikanten. Of de huidige ontwikkeling een tiende van een seconde oplevert? In die orde van grootte, het is iets meer dan een tiende. Dat kan je ook opmaken uit de topsnelheid, het is duidelijk zichtbaar."

De overige twee verbeteringen zullen pas ingevoerd worden bij de introducties van het tweede motorblok. "Er komt nog iets meer aan, maar uiteraard gaat de volgende duidelijke verbetering gepaard met een upgrade van de hardware. Dat laatste zal niet gebeuren voordat we power unit nummer twee introduceren, wat hopelijk zo laat mogelijk zal zijn," aldus Abiteboul.