Eindelijk. Een Bugatti Chiron die je kunt betalen

Is het al bijna Sinterklaas? Lego en Bugatti tonen vandaag de Chiron van Lego Technic in de schaal één op acht. De moet-nu-hebben is heel erg groot in deze auto.

Bugatti Chiron Lego

Net als bij de grote broer, de echte Chiron, zijn de nummers bij de Lego-variant van de auto indrukwekkend. De 1.500 pk zijn ingeleverd, maar daar staat tegenover dat er 3.599 blokjes nodig zijn om de wagen te bouwen. De auto is 56 cm lang en 25 cm breed. In de hoogte meet  het model 14 cm. Kortom: het is een Lego-gigant.

Net als het origineel heeft de zelfbouw-Chiron een actieve achtervleugel om de aerodynamica te beïnvloeden. Maar daar houdt het niet op met de bijzondere details: ook de W16 is aan boord. Alle zestien cilinders hebben echt bewegende zuigers. Ook heeft het model een achttraps versnellingsbak met schakelflippers aan het stuurwiel (waarop ook een Bugatti-embleem prijkt).

Zoals het bij Bugatti's hoort, heeft elk exemplaar zijn eigen serienummer. Dat staat niet op de doos, maar is verstopt op een stukje dat onder de motorkap huist. Daar ligt ook de Bugatti-weekendtas omdat Legomannetjes ook moeten kunnen slapen.

Het mooiste detail van de auto is de prijs. Hoewel die niet gering is, ligt hij wel meer binnen het bereik van de oudere jongere. Voor €399,99 heb je een paar dagen knutselen te gaan, dus ren snel naar de Winkel, man.