Toch geen gridstraf voor Ricciardo in Canada

Omdat Daniel Ricciardo aankomend weekend zijn derde MGU-K zou gaan gebruiken, zou hij tien plaatsen gridstraf krijgen. Maar volgens de coureur is dat helemaal niet het geval.

Tijdens de GP van Monaco ging Ricciardo's MGU-K stuk waardoor hij de race met uitreed met 25 procent minder vermogen. Hij won de race, maar het kapotte onderdeel was volledig verbrand, en moest vervangen worden voor Canada. Iets wat hem een straf van tien posities zou opleveren bij de start van de race. Er mogen namelijk maar twee MGU-K's gebruikt worden per seizoen en omdat Daniel in China de eerste liet vervangen, was hij nu toe aan de derde.

Maar die straf komt niet. Ricciardo heeft zelf nog niets gehoord over een mogelijke straf en dat komt omdat het team heeft besloten om de eerste (gerepareerde) MGU-K nog een keertje in te zetten. Zo blijven ze binnen de limiet en is de auto straffeloos klaar voor de race. 

De Australische coureur verwacht de gridstraf zeker later in het seizoen te moeten incasseren, en is heel erg blij dat het niet tijdens de race van dit weekend gebeurt."When I heard whispers about a potential penalty here, I was at that point, I'll take it in Paul Ricard but not here. This is such a difficult circuit for overtaking and obviously having such good momentum at the moment, a penalty would really take a bit of wind out of our sails. If we can escape this weekend without it, I'd rather take it somewhere else," aldus Ricciardo tegenover Motorsport.

Hoewel dit natuurlijk prachtig nieuws is voor Ricciardo en het team, weten ze dondersgoed dat ze er nog niet zijn. De gridstraf loert nog steeds aangezien ze eerst nog heelhuids door de tests en de kwalificatie moeten komen. Hierbij kan de gerepareerde MGU-K de geest geven, met alle consequenties van dien. 

Daarnaast willen ze bij Red Bull de straf zo ver mogelijk voor zich uit duwen. Als ze nu al zouden vervangen en de straf nemen, dan wordt het risico op kapotte onderdelen later in het seizoen alleen maar groter. Doordat een nieuwe MGU-K in dat geval weer lang mee moet, is de kans aanwezig dat ook deze stuk gaat. "We'll try and go as long as we can to delay it, because the earlier we take a penalty, then maybe we have to take another one before the year is out."