Nieuwe Suzuki Jimny is mini G-klasse

De Jimny ontgroeit zijn kappersauto-imago met zijn nieuwste restyling. De heren bij Suzuki hebben overduidelijk goed bij een niet nader te noemen Duits merk afgekeken voor een tijdloos en daarmee nu al door ons goedgekeurd design.

Suzuki heeft officieel de eerste afbeeldingen van zijn nieuwe mini-offroader vrijgegeven. Zie hier de nieuwe G-Klasse Jimny. Tja, de naam geeft het al een beetje weg: G-Mini > Djiemini > Jimny... Veel details zijn er verder nog niet, maar die komen vermoedelijk snel. Wat we wel weten is dat de auto rolt op een ladderframe en dat er twee versies zullen komen in Japan: de Jimny en de Jimny Sierra. 

De eerste is een Kei-car met een 660 cc driepittertje die we hier nooit zullen zien, en de tweede is een wat robuustere versie die niet aan de Kei-standaarden voldoet. Deze heeft een 1,5 liter turbomotor en is te herkennen aan de uitgebouwde wielkasten en ongespoten bumpers. De Sierra zal wel buiten de grenzen van Japan verkocht gaan worden.

En voordat u zich afvraagt of dit schattige gebakje ook het grovere terrein in kan, het antwoord is volgens Suzuki: ja. De Jimny krijgt inschakelbare 4x4 mee en kan zelfs uitgerust worden met een lage gearing. Er is keuze uit een handbak met vijf verzetten of een automaat met vier. 

Ook het interieur heeft een facelift gekregen en is zowel robuust als luxe uitgevoerd. Dingen als een zeven inch touchscreen, automatische climate control, cruise control en knopjes op het stuurwiel zijn allemaal terug te vinden. De mini-G heeft zelfs iets wat Suzuki 'autonomous braking' noemt. Wat ze daar precies mee bedoelen horen we ongetwijfeld zodra we meer informatie krijgen.