Foto's: Tesla bouwt Model 3 in tent

Het is nieuw, het is innovatief en het is helemaal de toekomst: auto's bouwen in een tent. Tesla doet het alvast voor met de Model 3.

Het einde van het kwartaal zit eraan te komen en Elon Musk heeft beloofd dat we nu zo'n beetje die 5.000 nieuwe Model 3's per week mogen verwachten. Maar dat volume bleek helemaal niet haalbaar met de inpandige productielijnen die Tesla bezit. Er moest meer ruimte komen voor een extra assemblagelijn. Een compleet gebouw neerzetten kostte teveel tijd, dus werd er een tent opgeworpen. Dat klopt: een van 's werelds meest geavanceerde bedrijven produceert uw nieuwe elektrische auto met de hand onder een tentdoek.

Goed, een tent is op zich ook prima. Hij houdt werknemers droog en relatief uit de wind, en het lijkt te werken, dus waarom ook niet? Maar volgens Elon is de tent en diens assemblagelijn, die gemaakt is van overblijfselen uit de fabriek, veel beter dan de normale lijn die vele malen duurder was. Het idee om uiteindelijk toch over te stappen naar een volwaardig gebouw staat dan ook niet hoog op Musk's lijstje. En als de man zo positief is, dan kan het zomaar dat de nieuwe Roadster ook uit een tent komt rollen. 

Er wordt op dit moment gesuggereerd dat alleen de vierwielaangedreven- en performance-modellen in de tent in elkaar gezet worden. Iets wat logisch is want deze vragen om extra werkzaamheden tegenover de basismodellen. Het is handiger om deze af te maken op een losse lijn, dan om dat tussendoor te doen.

De foto's van de binnen- en buitenkant van de tent stromen langzaam maar zeker de socialmediakanalen op. Daaruit kunnen we heel veel dingen opmaken, maar it ain't stupid if it works, toch?