Snif. Auto-ombouwer Remetzcar stopt ermee

Het Nederlandse Remetzcar is een instituut: niet alleen maakte de carrosseriebouwer uit Lisse de verlengde A8 van onze koning, ook de wereldberoemde Tesla Model S shooting brake kwam van Remetz, dat nu helaas zijn deuren sluit.

Wie naar de website van de ombouwer gaat, krijgt het volgende te zien:

Na 22 jaar sluit RemetzCar vandaag 5 juli 2018 haar deuren.

Na veel wikken en wegen en met gemengde gevoelens nemen we afscheid van ons bedrijf. Leeftijd en een afnemende markt hebben ons doen besluiten om de knoop door te hakken en onze activiteiten te beëindigen. Maar dat doen we niet zonder trots! Als enige specialist in het verlengen en coach builden van luxe voertuigen in Nederland, hebben we heel mooie projecten gehad waar we met veel passie en toewijding aan hebben gewerkt.

We bedanken al onze klanten, toeleveranciers en volgers voor 22 buitengewone jaren!

Team RemetzCar
Erik, Maxim, Frank en Ingrid

Remetz schonk de wereld onder andere lijkwagens gebaseerd op de Fiat 500 en Tesla Model S, en zesdeurs Range Rovers en Benzen. Van het bekendste product, de Model S Shooting Brake, zouden 20 exemplaren gebouwd worden, maar dat idee kan de prullenmand in. Vooralsnog blijft het bij de groene one-off.

Zodra koning Willem-Alexanders Audi A8L aan vervanging toe is, zal hij zich tot een andere aanbieder moeten wenden. Of hij koopt gewoon iets standaards, zoals - zeg - een Mercedes-Maybach Pullman. Verder is het alleen maar jammer dat een stukje creativiteit van eigen bodem verdwijnt.