Lewis Hamilton: mijn Shelby GT500 en Zonda zijn ruk

Multitalent Lewis Hamilton doet naast rappen, dichten en een mode-icoon zijn ook zijdelings nog iets met auto's. Zijn privégarage omvat zo'n 15 modellen, maar niet met elke auto is hij even tevreden. In een interview moet vooral zijn Mustang het ontgelden.

Iedereen die wel eens een autosite bezoekt heeft wel eens van Lewis #godistehegreatest Hamiltons auto's gehoord. Zijn collectie - verdeeld over zijn woonplaats Monaco en een gehuurde garage in Los Angeles - omvat onder andere twee LaFerrari's, een 599 Aperta, een paarse Pagani Zonda 760 LH, een McLaren P1, maar ook een Shelby 427 Cobra en een Shelby Mustang GT500. In de toekomst komt hier ook nog een AMG Project One bij, Lewis #loveconquersall Hamilton krijgt één van de eerste exemplaren. Dat werd hoog tijd: volgens Lewie bouwt Mercedes immers betere supercars dan Ferrari, maar toch heeft hij drie Ferrari's en noemt hij geen enkele Mercedes als zijn huidige bezit. 

In een openhartig interview met de Sunday Times laat Lewis #boysdontwearprincessdresses Hamilton zijn wagenpark de revue passeren. Hierbij komt vooral de Shelby Mustang GT 500 er ongenadig van af: "I got a ’67 Shelby Mustang GT500, because I’d seen Steve McQueen drive a Mustang in Bullitt. Beautiful car, but a heap of junk. The company did a good job on the paint job, but the rest of the car just isn’t very good, so I never drive it." Steek die maar in je zak, Ford. Over zijn handgeschakelde paarse porno-Zonda:

The Zonda is terrible to drive! It’s the best-sounding car I own, but handling-wise it’s the worst. I got it in manual because I didn’t like the tiptronic version. The tiptronic Pagani offered was worse than the Smart Roadster I had. I’m used to quick gearshifts, so I’m more critical than most customers. If you asked me to design my own supercar I’d have it manual.” Dat verklaart wellicht ook waarom hij er in Monaco brokken mee maakte

Verder komt naar voren dat Hamilton nooit te lang in een auto zit: uren achter elkaar in dezelfde auto vindt hij vreselijk. Ook houdt hij de kilometerstand van zijn auto's zo laag mogelijk. In L.A. heeft hij een mannetje en een sleepwagen, die hij belt zodra hij het rijden beu is. De auto wordt dan op de sleepwagen getakeld, zodat hij de kilometers van de terugweg niet hoeft te rijden. Om deze reden kwam ooit het bericht in de media dat Lewis #kijkmijdwepenmetmandela Hamiltons LaFerrari Aperta met panne werd afgevoerd, terwijl dit volgens de champ zelf gewoon een reguliere verplaatsing was.

Voor de gewone ritjes laat Lewis #chokingbackthetears Hamilton zich chauffeuren in een Maybach S600, GL of Escalade. Zouden wij ook doen als we tientallen miljoenen per jaar verdienden.