GP van België krijgt extra lange DRS-zone na Eau Rouge

De GP van België krijgt dit jaar een verlengde eerste DRS-zone. Plannen voor een derde zone, dwars door Blanchimont, zijn afgeschoten.

Het circuit van Spa-Francorchamps telt al jaren twee DRS-zones: eentje op de Kemmel Straight, na de fameuze Raidillonbocht (die door velen ook wel Eau Rouge wordt genoemd, maar Eau Rouge ligt ervoor), en de tweede op het rechte stuk over start-finish, voor de eerste haarspeldbocht. Voor de komende GP wordt de eerste DRS-zone met zo'n 100 meter verlengd. Dit al aan het begin zijn, aangezien het einde van de zone al vlak voor de Les Combes-bochten zit.

Racing director Charlie Whiting kreeg van sommige coureurs (hoi, Max Verstappen!) ook input voor een derde zone, met Blanchimont in het midden. U weet wel, waar een jonge Max in zijn Toro Rosso Felipe Nasr pwnde. De bocht is met de huidige auto's immers toch al volgas te nemen, dus waarom zou je hier niet een open achtervleugeltje proberen? Wellicht omdat het alleen de sterkste teams zou helpen, zoals Vettel in Silverstone al eens aanstipte. Op die baan knalde Ericsson er in de race overigens af omdat hij zijn vleugel niet op tijd inklapte. Lang verhaal kort: die derde DRS-zone komt er niet.

Niet dat dit voor Verstappen iets uitmaakt overigens: onze landgenoot weet zich in Spa altijd ijzersterk te kwalificeren, maar zal dit jaar toch wel met een miljoenmiljard plaatsen gridpenalty moeten starten. Thanks, Renault.