Ook Michiel Mol weg bij Force India

Niet alleen Vijay Mallya en de Sahara Group zijn uit Force India, ook Michiel Mol heeft zijn belang van 15 procent verkocht. Dit laat de Nederlandse miljonair aan Autobahn weten.

Mol - onder andere bekend van zijn reclamebureau Lost Boys, dat onder andere op de Arrows van Jos Verstappens prijkte - verwierf zijn belang ruim tien jaar geleden, bij het toenmalige Spyker F1 Team. Tot deze week was Mol voor zover ons bekend de enige Nederlander met een aanmerkelijk belang in een F1-team, maar met de overname door een consortium onder leiding van Lawrence Stroll is hier een einde aan gekomen: "ik heb al mijn aandelen verkocht", klinkt het uit het Gooi.

Hoeveel Mol voor zijn aandelen heeft gekregen vertelt hij niet, het is dus gissen of zo'n F1-avontuur nog iets oplevert of dat je er als investeerder vooral op moet toeleggen. Maar mocht het een aderlating zijn geweest, dan heeft de familie Mol nog voldoende vlees op de botten: pa Jan, die zijn fortuin in de automatisering maakte - staat op #64 in de Quote 500 met een geschat vermogen van 430 miljoen euro. Vader en zoon trekken regelmatig samen op in zakelijke ventures.

Op de vraag of we Mol, die zich nu helemaal kan gaan richten op zijn investeringsvehikel MMVentures, nog terug gaan zien in de F1: "Ik ben de laatste jaren weer vol bezig met mijn liefde voor innovatie. Digital marketing, VR, AR, Deep Learning en andere spannende dingen waar ik me als nerd in thuis voel." De liefde voor computers gaat niet over, maar die voor racerij evenmin: "Ik blijf wel F1-fan natuurlijk". Wie weet komen we hem nog eens tegen in het wereldje...

Het zou in dat geval zomaar kunnen dat rond de races zijn drankje achterover wordt geslagen: Mol heeft namelijk een caramel-wodkadrankje, dat - nomen est omen - Caramol heet. Gewoon, voor de leuk.