Verrassend: Lambo-boeteverzamelaar is 'superzielig'

Afgelopen week dook er een raar verhaal op over een Britse toerist die in Dubai €40.000 aan boetes wist te verzamelen. Zijn naam is bekend en hij blijkt in zijn thuisstad invalide door het leven te gaan.

Bij sommige mensen zit het leven niet helemaal mee. Farah Hashi lijkt een van die getroffenen te zijn en hoopte een keer de grote man te kunnen uithangen in een Lamborghini. Helaas voor Hashi liep dat ook helemaal mis.

Toen hij eerder deze week flink doorreed met een Lamborghini Huracán kreeg hij voor elkaar om in één straat alle flitsers af te laten gaan. Klinkt niet speciaal, maar de Sheikh Zayed Road is de langste straat van alle Verenigde Arabische Emiraten. Een racebaan uiteraard en daarom door de politie voorzien van genoeg fototoestellen. Onze gehandicapte Hashi (zijn benen zijn niet even lang) kreeg boetes ter hoogte van €40.000.

Aanvankelijk leek het alsof hij met de noorderzon verdwenen was, maar hij blijkt vast te zitten in Dubai. Het verhuurbedrijf waar hij de Lambo had gehuurd had geen aanbetaling gevraagd, maar heeft wel zijn paspoort als onderpand. Daarom kan hij nu het land niet uit. Uiteraard heeft hij ook geen €40.000 om zichzelf vrij te kunnen kopen.

Farahs broer Adnan is nu naar Dubai gevlogen om hem te helpen. Hij houdt er nogal een bijzondere theorie op na. Volgens hem moet de eigenaar gewoon de boetes betalen en niet zijn broer:  "They have a car showroom in Dubai and they asked Farah if he wanted to drive it. It was only when they got it back to the showroom that they asked him for his passport because he’d incurred the fines. But they are the owners of the vehicle and they should have to pay the fines."

Overigens wil de eigenaar van de Lambo ook niets liever dan dat de zaak wordt opgelost: "It’s not me he owes the money to, it’s the government. But if he doesn’t pay, it could land back on me.

Het blijft een knappe prestatie van Hashi dat hij wel alle regels heeft overtreden, maar de auto niet heeft kortgereden. Er zijn genoeg mensen die ook de Lambo in duizend scherven hadden gereden.