Jaguar elektrocuteert klassieke E-Type

Jaguar doet ook mee op Pebble Beach 2018 met een klassieker die niet zo klassiek meer is. Ze tonen er de E-Type op stroom. Het nieuws: hij gaat in productie.

Eerder deze week werden we geschokt door het nieuws dat Aston Martin James Bonds DB5 weer in productie gaat nemen. En alsof dat niet genoeg was, gaan de Engelsen van Jaguar een semi-vergelijkbaar kunstje flikken: ze gaan E-Types ombouwen tot accubakken. 

De elektrische E-Type was als al te zien op de bruiloft van Prins Harry en Meghan. Het was hun trouwauto. Blijkbaar werd Jaguar na dit evenement overspoeld met positieve reacties, want ze hebben besloten om de auto vaker te gaan maken. Het idee is dat Jaguars Classic Works-afdeling dat op aanvraag gaat doen, en daarvoor moet wel een origine E-Type meegebracht worden, want het gaat hier om een restomod.

Voor nu moeten we het nog doen met een E-Type Zero Concept. Deze is bedoeld om de aanwas aan kopers te polsen. Vanaf 2020 gaat de auto vermoedelijk echt gemaakt worden. Mocht het zover komen, dan is het de bedoeling dat een E-Type Zero ongeveer hetzelfde presteert als een originele Series 1 E-Type. Daarnaast moet hij een bereik van 170 kilometer op een volle lading hebben. 

Omdat het accupakket en de elektromotor ongeveer dezelfde afmetingen hebben als de originele aandrijving, hoeft er eigenlijk vrij weinig aangepast te worden om de E-Type elektrische te maken. De gehele ophanging blijft ongewijzigd, en ook de gewichtsverdeling blijft optimaal. Het enige dat visueel anders is aan de auto, zijn de LED-koplampen en het dashboard. Die plank wordt voorzien van moderne metertjes en een nieuwe infortainmentsysteeem.