Max Verstappen pakt gridstraf in Rusland met Spec-B-motor

Max Verstappen had in Singapore de nodige problemen met zijn Spec C-motor en bak. Voor de aankomende in Sotsji gaat het team terug naar de Spec-B-motor. Dit levert Verstappen en Ricciardo een gridstraf op.

Renault loog niet toen het vertelde dat de Spec-C-motor sneller, maar ook minder betrouwbaar was. Het blok kon in Singapore geen constant koppel afgeven waardoor de versnellingsbak van Max Verstappen continu in z'n vrij schoot en niet in het eerste verzet wilde blijven draaien. Ondanks dat finishte de Limburger toch tweede. In Rusland verschijnt Max echter met een Spec-B-V6, maar dan wel een geheel nieuwe, zoals we maandag reeds in de Asfalt-podcast bespraken. Hierdoor gaat hij over de toegestane hoeveelheid onderdelen heen, wat hem een gridstraf oplevert.

Zoals te zien is op bovenstaande afbeelding mag Max alleen nog kosteloos zijn MGU-H vervangen. Hoeveel plekken straf gepakt wordt is nog niet duidelijk. Teambaas Horner: "We zullen voor de volgende race in Sochi teruggrijpen naar de vorige specificatie van de motor. Het zal voor ons dus een zwaar weekend worden".  Het plan is om in Sotsji terug te gaan naar Spec B, om daarna in Suzuka, Austin en Mexico weer met de Spec C te rijden. Deze wordt in de tussentijd gepolijst.

"We hebben het risico geaccepteerd toen we de Spec-C motor gingen gebruiken. Deze versie leverde meer power, maar het was lastiger om deze goed af te stellen, omdat die iets ruwer was. Gelukkig hebben onze technici geweldig werk geleverd qua engine mapping. Nu we wat meer tijd hebben, kunnen we het nog wat optimaliseren".

Bovenstaande is overigens ook van toepassing op Ricciardo. De Red Bulls kunnen zich dus gaan opmaken voor een inhaalrace op het circuit dat ze toch al niet helemaal goed ligt.