Katsjing: Luxemburger op de bon met 914 km/u

In België gaat het niet altijd goed met het calculeren van de snelheid bij een flitsboete. Een Luxemburger moet nu voorkomen omdat hij met een snelheid van 914 km/u voorbij wegwerkzaamheden raasde. 

Het is algemeen bekend dat flitsboetes hoger uitvallen als je op de foto wordt gezet bij wegwerkzaamheden.  Voor en Luxemburger die onlangs te hard langs werkende mensen nabij Brussel reed, viel dit anders uit dan verwacht. De Belgen hadden het bedrag van zijn vergrijp niet met een bepaalde factor verhoogd, maar waren waarschijnlijk de komma in de snelheid vergeten. Volgens de politie reed de man namelijk 914 km/u. Zelf dacht hij dat hij met een vaartje van iets meer dan 80 km/u voorbij de flitser kwam.

Een woordvoerder van de Brusselse politie laat weten dat het inderdaad om een foutje in de papieren gaat, maar zegt dat de overtreder evengoed moet voorkomen. De Luxemburger laat het er niet bij zitten. Hij gaat een schadevergoeding eisen omdat hij ondertussen al 1.500 euro kwijt is aan vervoers- en advocaatkosten. 

In mei van dit jaar ging het ook al fout met een Belgische bermkassa. Toen kreeg een 30-jarige man uit Wallonië een boete van 6.597 euro op de mat. Hij zou 654 km/u gereden hebben in zijn Opel Astra.