Te veil: de Aston Martin die op een Ford Mustang lijkt

Klassieke Britse klasse en brute Amerikaanse kracht gaan doorgaans niet heel goed samen. Toch is het aardig gelukt in de Aston Martin V8 die u hier ziet. Hij draagt dan ook de bijzondere naam: 'the Mustang that went to Eton'

In oktober 1978 deed Aston Martin de wereld een beetje schokken. Het kwam met de Aston Martin V8 Series 4 Oscar India. Deze had een onverwacht aparte verschijning. Hij combineert de looks van een Ford Mustang met de klasse die Aston Martin destijds hoog in het vaandel had. De grille was agressief vormgegeven en werd opgevolgd door een evenzo kwade power bulge. Aan de andere kant was het interieur zo Brits als het maar kon: veel luxe leren bekleding en overal houten details.

Toch was de auto niet bepaald succesvol te noemen. In de zeven en een half jaar dat hij geproduceerd werd, rolden er maar 291 van de band. Dat maakt hem tegenwoordig extra gewild, want hij is extra moeilijk te vinden. Het model dat volgende maand in de verkoop gaat, is nog een tikkeltje specialer. Hij is namelijk een van de laatste met een V540 V8. In maart 1980 werd dit blok vervangen voor zijn opvolger, de V580 V8 dat het standaardblok voor het model zou worden.

Opvallend is dat de auto in verrassend weinig kilomeers heeft gedraaid. Of dit door de notoire onbetrouwbaarheid van oude Astons komt, zullen ze ons nooit vertellen. Wel weten we dat hij onlangs nog door de Engelse APK (MOT) is gekomen en dat er sinds 2002 voor ruim 40.000 pond aan werk aan is verricht. Hieronder valt een restauratie en subtiele upgrades als elektronische injectie en een uitlaat die eigenlijk onder een Vantage hoort. 

De auto wordt aangeboden tijdens de NEC Classic Motor Show Sale 2018 in Birmingham en moet dan tussen de 90.000 en 110.000 pond opbrengen.