Helmut Marko: 'Honda nog maar 13 pk achter Ferrari en Mercedes'

Goedendag, en welkom bij het wekelijkse Red Bull vindt Honda geweldig journaal. Deze week gaan wij het hebben over hoe klein het gat tussen Honda en Ferrari en Mercedes is geworden. Helmut Marko heeft hier namelijk iets moois over gezegd.

Je kunt de klok er bijna op gelijk zetten. Elke week is er een Red Bull Racing-teamlid dat zich opnieuw positief uitlaat over het Honda-motorblok waar volgend jaar mee gereden wordt. Dit keer is het de beurt aan de Oostenrijkse topadviseur van Red Bull, Helmut Marko. Hij wil de wereld graag laten weten dat de Japanners het gat in peekaas hebben dichtgelopen tot een schamele 13 pk, of 10 kW.

Die 13 pk is niet veel, maar het kan het verschil tussen winst en verlies betekenen in een sport als Formule 1. Gelukkig ziet Marko dat ook positief in. Volgens hem kan Red Bull dat kleine verschil makkelijk dichtrijden dankzij hun betere chassis. 

Over de laatste twee races van dit jaar liet Max Verstappen zich na de race in Mexico niet heel positief uit. Hij verwacht dat hij en Ricciardo absoluut geen kans op winst maken. Gelukkig is de adviseur van het team ook daar een stuk positiever over. Hij denkt dat de Rode Stieren best de eerste plaats kunnen pakken in Abu Dhabi. "Braziliƫ wordt door het lange rechte stuk dat bergop loopt moeilijk voor ons. Maar ik moet nog zien wat er in Abu Dhabi mogelijk is. Onze auto lijkt momenteel zeer snel te zijn en we hebben ons de laatste races sowieso erg goed ontwikkeld," laat hij aan GP Update weten.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5ed21c6af0cfe', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });