'Max Verstappen niet de beste, wel de snelste'

Max Verstappens rijstijl kent nog wat ruwe randjes die eraf geslepen dienen te worden voordat hij de beste is. Maar eigenlijk maakt dat niet zo heel veel uit, want hij is toch al de snelste volgens Red Bulls topadviseur Helmut Marko.

De positiviteit bij Red Bull is nog niet weggezakt na de prima prestatie van Max Verstappen op Melbourne. Niet alleen de Limburgse coureur heeft ondertussen flink wat veren in zijn achterste gestoken gekregen, ook motorenbouwer Honda kreeg de nodige complimenten. En met de volgende race in aantocht, gaat het feest onverminderd door. Nu claimt Helmut Marko dat Verstappen zeker de snelste van de hele grid is.

Motorsport vroeg de Oostenrijker of hij dacht dat Max Verstappen nu de beste coureur in de koningsklasse is. Daarop antwoordde hij: "De snelste. Hij heeft al bewezen dat hij voor de punten kan rijden als hij niet kan winnen. Hij heeft zich flink ontwikkeld. Het hele weekend in Melbourne heeft hij geen fout gemaakt."

Helaas viel niet hetzelfde te zeggen over het team. Volgens Marko koos Red Bull in eerste instantie voor de verkeerde afstelling van de auto in Q1 en Q2, draaide dat vervolgens terug voor Q3 waarna er vage haperingen in de motor ontstonden. Gelukkig kon Max prima met de probleempjes omgaan. "Hij vroeg heel cool: 'Waar sta ik?' Om vervolgens met nog anderhalve seconde te gaan over de finishlijn te komen en een sensationele kwalificatieronde te rijden. Compleet op de limiet en foutloos. Daar zou hij een jaar geleden zeker niet toe in staat zijn geweest."

Dankzij Max' ontwikkeling als coureur denkt Helmut dan ook dat incidenten als een crash in de vrije training van de Grand Prix van Monaco niet meer zullen gebeuren. Sterker nog, hij heeft dit nagevraagd bij Verstappen die dit beaamde met een duidelijke "NEIN!"