Limburger krijgt privé-stoplicht, net als de familie Flodder

Je hebt het pas echt gemaakt als de gemeente je je eigen verkeerslicht toewijst. Eentje dat je ook nog eens met een druk op de knop naar je pijpen kunt laten dansen. Jacques Coumans uit Amstenrade is zo'n baller.

De reden voor de ongebruikelijke toewijzing: Coumans heeft een klusbedrijf, dat heel ongelukkig op een kruispunt ligt. Na de laatste herindeling hiervan is het nagenoeg onmogelijk geworden om de openbare weg op te rijden, zeker met een aanhanger, en dus verleende de gemeente Schinnen (niet te verwarren met Schingen, Friesland), waar Amstenrade onder valt, hem dit privilege.

Met een druk op de knop gaan alle lichten op de kruising op rood, en kan Coumans veilig oprijden. Tegen De Limburger verklaart de gemeente:  "We moesten wel. Het verkeer wordt een stuk drukker met een dubbel fietspad. Je kunt niet al het verkeer op de kruising regelen en voor Coumans niets doen”. Voor zover ons bekend is de man de enige niet-hulpdienst of openbaar vervoerder van Nederland die een verkeerslicht direct kan beïnvloeden. Wij moesten meteen aan de aflevering Computerkoorts van de Flodder-serie denken (betreffende scene vanaf 11:45):