Tesla rolt nieuwe generatie Supercharger binnenkort uit

Hoe meer Tesla's op de weg komen, hoe drukker het wordt aan de Supercharger. Natuurlijk wordt dit afgevangen met meer laders, maar Tesla gaat ook de diepte in: begin 2019 start de uitrol van de snellere Supercharger V3.

Met de huidige Superchargers worden snelheden van maximaal 120 kW gehaald, wat in de praktijk betekent dat je met een 20% volle 100D ongeveer een minuutje of veertig aan de zuil staat voor 80% lading. De volgende generatie doet dit sneller. Hoeveel sneller, dat verklapt Tesla niet. CEO Elon Musk houdt het bij 'much faster'.

De nieuwste generatie Superchargers werden al voor deze zomer aangekondigd, maar ook hier lijkt Musk zich niet aan zijn planning te kunnen houden. Verwacht wordt dat Supercharger V3 maximale laadsnelheden van 200 tot 250 kW kan leveren, en bovendien hoge laadvolumes langer kan volhouden. Als de laadsnelheid minder snel afkalft is er zonder het aantal kW's op te voeren alsnog flinke winst te behalen. De vraag welke input de huidige modellen van Tesla aankunnen staat uit bij de fabrikant.

Vorige week kondigde Tesla al aan zijn Europese modellen geschikt te maken voor CCS-laden.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f104ec898938', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });