Rivian komt ook met een SUV

Eerst houden ze zich jaren stil bij Rivian, daarna lanceren ze binnen een week twee hoogpotige elektrische auto's. Eerst kwam de pick-up, daarna de SUV.

De Amerikanen achter Rivian hebben al die jaren in stilte niet stilgezeten. Waar we eerst dachten dat ze bezig waren met alleen een indrukwekkende pick-up truck, werkten ze tegelijk ook aan de R1S, oftewel een SUV. En deze zet nog betere cijfers neer dan de eerder aangekondigde auto.

In grote lijnen is de auto vrijwel hetzelfde op de achterkant na. Daar is nu ruimte voor mensen in plaats bouwmaterialen gemaakt. De SUV heeft zeven zitplaatsen en aanzienlijk meer luxe dan de pick-up dankzij ander materiaalgebruik. Voor de rest is de R1S iets korter dan de R1T en kan hij een tikkeltje verder rijden op een volle lading (+16 kilometer).

Als laatste verschil is dat deze elektrische offroader iets duurder is. De pickup moet $69.000 in het laadje brengen, de SUV begint bij $72.500. Voor deze bak geldt ook dat de zwaarste versie als eerste komt en aan het einde van 2020 op de weg moet verschijnen. Reserveren kan en kost $1.000.