Max Verstappen is volgens David Coulthard kampioensmateriaal voor 2019

Meervoudig Grand Prix-winnaar David Coulthard verwacht dat Max Verstappen wel eens een serieuze titelkandidaat gaat worden. "Hij kan Hamilton in een rechtstreeks duel aan."

Voormalig Formule 1-coureur David Coulthard heeft zelf nooit een wereldtitel op zijn naam mogen schrijven, maar denkt dat Neerlands trots Max Verstappen dat zeker wel kan gaan doen. Volgens de Schot ligt dat niet alleen aan Max, maar ook aan het feit dat Red Bull het gat tussen hen en Mercedes en Ferrari volgens hem vrijwel gedicht heeft. "Wanneer de samenwerking tussen Honda en Red Bull brengt wat men verwacht, kan Max wat mij betreft een grote uitdager voor de wk-titel en Lewis Hamilton worden."

Als hij het over Verstappen heeft, dan komt Coulthard met alleen maar lof. Hij denkt dat Max een van de weinige coureurs van dit moment is die Lewis Hamilton het vuur aan de schenen kan leggen. "Laten we zien waar Red Bull mee komt, waar Verstappen over droomt en wat we willen zien als fans: een duel om de wereldtitel tussen Hamilton in de Mercedes, Vettel in de Ferrari en Verstappen in de Red Bull," vult hij aan.

Net als veel anderen uit de Formule 1 merkt ook Coulthard op dat Verstappen een flinke stap richting volwassenheid heeft gezet afgelopen seizoen. "Hij heeft een stap terug gedaan en ineens was hij er weer. Ik weet zeker dat Max Verstappen in 2019 met een goede auto een gooi naar de wereldtitel kan doen."