Als McLaren ergens goed in is, dan is het wel het oneindig doordenken en doorontwikkelen van allerlei aspecten van een auto. Dat doen ze op alle auto's die ze uitbrengen, en dat pakt niet altijd even goed uit. De Senna is heel erg doordacht, maar je krijgt er spontaan jeuk van aan je oogballen. Gelukkig valt het bij de 720S wel mee en is er bij de dakloze Spider-versie alleen doorontwikkeld op punten waarvan ze nuttig en vrijwel onzichtbaar zijn.
In de basis is de Spider exact hetzelfde als de normale 720S. Zelfde motor, zelfde onderstel, zelfde interieur, en ga zo maar door. Het enige verschil zit hem letterlijk in het dak en het extra gewicht dat dat met zich meebrengt. Opvallend genoeg heeft het geen impact op de 0-100km/u tijd, maar alleen op de 0-200 km/u tijd. De eerste blijft netjes steken op de 2,9 seconden, op het tweede gedeelte is de Spider 0,1 seconde langzamer dan zijn broertje met vast dak. Dat komt doordat de constructie van de cabrio maar 49 kilo in totaal toevoegt aan de auto. Iets wat belachelijk laag is voor een cabrio.
McLaren heeft dat voor elkaar weten te krijgen omdat ze de auto simpelweg niet verstevigd hebben zoals andere cabriobouwers dat wel doen. Door het verliezen van de stijfheid van het dak moeten deuren en het chassis doorgaans extra versteviging krijgen. McLarens koolstofvezel monocage-design heeft dat niet nodig waardoor allerlei extra stalen balken buiten beschouwing kunnen blijven. Daarnaast is het dak en het hele mechanisme van carbon fiber gemaakt wat inhoudt dat het erg licht blijft en dat het het snelste automatische cabrio-systeem ter wereld is.
Naast het technische aspect heeft McLaren ook nagedacht over wat praktische zaken die bij een cabrio komen kijken. Zo heeft de achtervleugel nu wat extra software zodat hij in een comfortabelere houding staat als het dak open is. En interessanter nog: het glazen dak is gemaakt van een electrochromic paneel. Dat betekent dat het glas tussen getint en transparant kan switchen met een druk op de knop. Het idee hierbij is dat inzittenden misschien niet altijd willen verpieteren in de hete zon en dan het dak dus kunnen tinten. Ook staat het glazen paneel standaard op de getinte stand als de auto geparkeerd staat, om het interieur niet te veranderen in een hete oven.
Speciaal voor de Spider heeft McLaren nieuwe tienspaaks velgen ontworpen en kan er gekozen worden uit een nieuwe oude kleur: Supernova Silver, een kleur die voor het eerst beschikbaar was op de 12C. De auto kan vanaf nu besteld worden en zal vanaf maart 2019 uitgeleverd worden. Kosten? £237,000, of €264.335 exclusief allerlei Nederlandse belastingen en dergelijke.