Lewis Hamilton bang voor jonge honden Max Verstappen en Charles Leclerc

Max Verstappen in een Red Bull en Charles Leclerc in een Ferrari, dat zijn de twee grootste focuspunten voor Lewis Hamilton volgend jaar. De 33-jarige coureur houdt de twee scherp in de gaten, omdat ze het hem nog wel eens moeilijk kunnen maken.

Lewis Hamilton is op dit moment de op twee na oudste coureur van de Formule 1. Het afgelopen seizoen werd hij het meest op de huid gezeten door een van de jongste coureurs: Max Verstappen. En daar komt er volgend jaar nog een bij, want Charles Leclerc neemt het stoeltje van Kimi Raikkonen over bij Ferrari. Maar Lewis is nog niet klaar om zijn troon af te staan aan de nieuwe generatie. "Ik wil Red Bull en Ferrari geen titel laten winnen zolang ik nog rij."

De Brit denkt dan ook dat hij zijn piek nog niet bereikt heeft. Zijn tijd bij Mercedes kan hem nog meer titels opleveren als het aan hem ligt. Om dat doel te bereiken gebruikt hij de druk die de jongere coureurs bij hem neerleggen als focus om beter te presteren. "Ik ben nog niet op mijn top, maar kom in de buurt. Een jongen als Max Verstappen wil me de titel afpakken en nu heb je Leclerc in een Ferrari en die wil ook indruk maken. Dat soort factoren motiveren me. Die kerels zijn allemaal een stuk jonger dan ik. Ik ben nu de op twee na oudste rijder en ik ben pas 33. Hoe blijf ik beter en fitter dan al die gasten? Hoe blijf ik mentaal meer gefocust en doortastend? Max en Charles te snel af blijven, dat is mijn grootste focus."

Het is voor het eerst sinds jaren dat Hamilton het warm onder de voeten krijgt van de concurrentie. Maar de regerend wereldkampioen weet al precies hoe hij met de toenemende druk moet omgaan. Hij is al gestart met het analyseren van zijn minpunten en zegt dat hij uit ervaring wel weet hoe hij volgend seizoen moet indelen. "De volgende maand ga ik uitpluizen hoe ik nog beter kan worden. Ik heb mijn team gevraagd om me e-mails te sturen uit verschillende afdelingen. Ik heb ze gevraagd eerlijk te zijn, ze hoeven zelfs niet te zeggen van wie de feedback komt. Vertel me gewoon waar ik beter kan doen, en of er iets is dat ik heb gezegd dat de energie binnen het team heeft veranderd. Wat dan ook. Ik wil de beste aller tijden zijn en dan moet je ook op alle vlakken winnen."