Elon Musk opent eerste tunnel van Boring Company

Op een groots evenement in Hawthorne, Californië, is vannacht de eerste tunnel van The Boring Company geopend. Om het heuglijke feit te vieren, werd er meteen een Tesla Model X doorheen gejaagd.

De gemodificeerde Model X kreeg plastic kappen op zijn wielen, met hieraan horizontaal gemonteerde wieltjes. Deze volgen de rails in de tunnel, en houden de auto zo op koers. Er loopt een lichtslang over het plafond, die in het middengedeelte blauw is. Bij de ingang is hij groen (accelereren) en richting de uitgang wordt hij rood (vaart minderen). De Model X die vannacht door de tunnel ging, deed dit op eigen kracht en met een vaartje van 80 km/u. Kortom: een leuke gimmick, maar nog mijlen verwijderd van de visie waarin Tesla's op platforms met 200-300 per uur door een buizensysteem knallen.

De testtunnel, die ongeveer 1,8 km lang is en loopt tussen de parkeerplaats van SpaceX en een woonwijk in Hawthorne, kostte Musk en de zijnen zo'n $10 miljoen om te bouwen. Volgens aanwezige media, die een ritje mochten maken, was de ervaring behoorlijk hobbelig. Echter: dit soort projecten kost tijd, en de focus lag nu duidelijk op het tonen van een toepassing en niet op het leveren van een zijdezachte geperfectioneerde ervaring. Het doel is om hele stelsels van tunnels te bouwen, vooral in Los Angeles, waar het verkeer een ware hel schijnt te zijn.