Man rijdt vier Ferrari's kapot, hoeft niets te betalen

Een 20-jarige man uit Taipei viel in slaap achter het stuur van z'n moeders busje waarna hij vier geparkeerde Ferrari's aan puin reed. Hij veroorzaakte tonnen aan schade, maar hoeft waarschijnlijk geen cent te betalen.

Afgelopen maandagochtend was er vlakbij New Taipei City's Shiding District wat geschraap en een flinke klap te horen. Een twintigjarige jongen was nog niet helemaal wakker en boorde het busje van zijn moeder in vier op een rij geparkeerde Ferrari's. Omdat de bus onverzekerd was, kreeg de Taiwanees een rekening van enkele tonnen gepresenteerd.

Bij de jongen, Lin genaamd, was geen enkele vorm van opzet in het spel. Hij werkt doorgaans in een barbecuezaak en helpt in zijn vrije tijd zijn moeder in haar winkeltje. Hij was net op weg naar haar om te helpen toen zijn ogen eventjes dichtvielen. En precies op dat moment reed hij langs de vier geparkeerde Ferrari's. 

De bus schraapte langs de eerste (gele) Ferrari en kwam vervolgens tot stilstand tegen de achterkant van de tweede (witte) supercar die zichzelf vervolgens in de derde (blauwe) Italiaanse vierwieler boorde. De vierde auto werd alleen aangetikt door de derde en kwam er vanaf met een deukje in de nummerplaat. De eigenaar besloot daarom ook geen schadeclaim voor die auto in te dienen. Overigens stonden de vier daar geparkeerd omdat de eigenaren hadden afgesproken om die dag een ritje te maken.

Uiteindelijk werd de aanrijder met drie rekeningen van tussen de 85.000 en 142.000 euro geconfronteerd. Iets wat de jongen natuurlijk niet kan betalen. Gelukkig lijkt het erop dat hij geen cent hoeft over te maken. Een rijke zakenman uit de buurt heeft aangeboden te helpen met het betalen van de kosten en bood ook vervangend vervoer aan. 

Ondertussen zijn er meerdere mensen in de winkel van Lins moeder geweest om geld achter te laten. Daarom is er zelfs een apart rekeningnummer geopend waarop mensen geld kunnen storten zodat Lin de reparatiekosten kan bekostigen. Het verhaal wordt nog beter want de universiteit waar Lin studeerde bood zelfs aan om zijn collegegeld te betalen als hij zijn studie voortzet. Hij was hiermee gestopt omdat zijn vader vijf jaar geleden was overleden.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f3460ab26ced', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });