Elon Musks advocaten: 'Pedo Guy was maar een grapje'

De grote baas van Tesla, Space X en Boring Company, Elon Musk, heeft een flink bewogen jaar achter de rug. En op de valreep wordt het nog even erger gemaakt door zijn advocaten.

In de zomer van dit jaar kroop Musk in zijn Twitterfeed om de Engelse duiker Vernon Unsworth voor 'Pedo Guy' uit te maken. De Engelsman gaf op het sociale medium commentaar over de "duikboot" die Musk in elkaar had geflanst om een voetbalteam kleine jochies uit een Thaise grot te redden. Musk kon dit niet waarderen en besloot zich een van zijn meest meestbesproken, en dankzij de kracht van het screenshotten tevens door iedereen gelezen, tweets van dit jaar de wereld in te helpen. 

Na flink wat moddergooien en nog een lading gezeur over een 420-Tweet besloot Musk zijn excuses aan te bieden. Niet dat deze veel waarde had, want de CEO ging later helemaal los tegenover een 'journalist' van Buzzfeed. Hij vertelde de Buzzfeedmeneer dat een man niet naar Chiang Rai afreist voor de grotten, maar voor andere dingen en liet daarbij vallen dat Unsworth een "child bride who was about 12 years old" heeft en dat hij hoopte dat de Engelsman hem "f---ing sues me." Hierbij was de 'journalist' niet erg professioneel, want het ging hier om een off the record conversatie die hij toch besloot te publiceren.

Maar als we de advocaten van Musk mogen geloven is allemaal zo erg ook niet. Compleet overtrokken zoals alle andere Tweets van Musk. Tenminste, dat beweren ze nu tegenover de rechter, in een poging om de rechtszaak tegen Musk van tafel te krijgen. Unsworth heeft Musk namelijk aangeklaagd en eist minimaal $75.000 aan schadevergoeding voor smaad en laster.

De advocaten wijzen erop dat Twitter eigenlijk helemaal niet eens serieus genomen kan worden en dat niet Unsworth het slachtoffer, maar juist Musk de gebeten hond in dit hele verhaal was: "Shocked by Unsworth's indefensible and baseless attacks, Musk answered to defend himself and the efforts of SpaceX, Tesla, and the Boring Company employees who had given up their days and nights to help find a solution. Musk took to Twitter — a social networking website infamous for invective and hyperbole — to respond," aldus de creatieve advocaten.

De advocaat van de Engelse duiker verwijst de hele poging van Musks advocaten linea recta naar de prullenbak: "I entirely reject Mr. Musk's frivolous contention that all statements published on Twitter or other social media are protected speech. I am confident the trial court will likewise reject this fanciful position which if adopted, would effectively prevent an individual from seeking redress for any and all false and defamatory attacks on reputation published on the Internet."