Audi RS3 twee keer op zelfde dag gestolen, politie zegt sorry

Het zal je maar overkomen dat je Audi RS3 op één dag twee keer gestolen wordt. En erger nog: dat het de tweede keer eigenlijk komt door gepruts van de politie.

Als je als dertigjarige zakenman een Audi RS3 op de oprit mag zetten, dan doe je iets goed. Maar dan ben je blijkbaar ook direct doelwit van mensen die succesvol zijn met minder legale bezigheden. Daar kwam de Engelsman Phil Chambers in de dagen voor kerst achter. Hij en zijn vrouw werden 's nachts wakker omdat ze wat gestommel in het huis hoorden. Toen ze een kijkje gingen nemen bleken er criminelen binnen te zijn. Bij het zien van Phil bedreigden ze hem met wapens en eisten ze de sleutels van de RS3 die voor de deur stond. Dat was het enige waar ze op uit waren. Na overhandiging sloegen de dieven op de vlucht in de Audi en de auto waarmee ze waren gekomen.

Diezelfde dag werd Phil gebeld door de lokale politie van het stadje Bitteswell. Het was een gesprek met goed nieuws want de Audi was zonder benzine langs de weg teruggevonden en stond nu bij het politiebureau. Phil mocht hem alleen nog niet komen ophalen omdat de dienders nog wat zaken rondom de auto moesten afronden. 

Later die dag kreeg de zakenman wederom een telefoontje van de politie. Alleen daarin werd niet verteld dat hij zijn auto mocht komen ophalen, maar dat zijn RS3 wederom gestolen was. Erger nog: hij was gestolen door exact dezelfde criminelen. Ze waren blijkbaar even een jerrycan benzine gaan halen en wisten precies waar ze de Audi terug konden vinden. Ze hadden de sleutels van de RS3 nog en inbreken op de parkeerplaats van de politie was niet erg moeilijk. De dieven gebruikten hun eigen auto, een Nissan Micra, als stormram om het hek te openen. De Nissan lieten de heren dan ook achter op het plaats delict.

De auto gaat waarschijnlijk niet meer gevonden worden, want de politie laat weten dat hij nog steeds zoek is. Hoe de zaken verlopen voor Chambers is ook onduidelijk, al gokken we dat de verzekering nu niet moeilijk kan doen over de manier waarop de auto gestolen is. Gelukkig kwam de politie hem nog wel tegemoet met een welgemeende 'sorry'.