Tesla geeft geen oplaadkorting meer

Tesla-eigenaren die nieuwe kopers bij Tesla aandragen hoeven vanaf één februari niet meer op leuke extraatjes van de autofabrikant te wachten. Elon Musk gooit de aanbrengbonus overboord.

Het verwijzingsprogramma van Tesla werkt iets te goed. Eigenaren van de elektrobakken komen met zoveel nieuwe kopers dat de beloningen die Musk en de zijnen hiervoor uitdelen teveel in de papieren lopen. Om op die kosten te besparen word het hele programma op één februari geschrapt. 

Het zwaard snijdt deze keer aan beide kanten, want niet alleen degene die de nieuwe klant bij Tesla aandraagt wordt hiervoor bedankt met niets, ook de koper mag zelf betalen bij de Supercharger. Voorheen mocht de aangedragen klant nog zes maanden gratis en voor niets elektrosap tappen bij Tesla's oplaadpunten.

De reden van het schrappen is dat het teveel kost. Een probleem dat zich vooral toont bij de marges van de Model 3. Daarnaast is het schrappen van dit soort marketing vrij logisch. Tesla is niet een partij die het aandragen van nieuwe klanten nodig heeft, deze komen toch wel. Mits ze niet worden afgeschrikt door vervelende Teslarijders als Vincent Everts.