'Renault kan meedoen voor winst dankzij Daniel Ricciardo'

De overmoedigheid bij Renault begint toe te nemen. Teambaas Cyril Abiteboul heeft al eerder gezegd dat de motor dit jaar geweldig gaat zijn, maar nu voegt hij daaraan toe dat ze ook nog wel eens wat kunnen gaan winnen dankzij Daniel Ricciardo.

Vorig jaar kwam Renault niet in de buurt van de drie topteams binnen de Formule 1. Ze moesten het op ruime afstand doen met een vierde 'best of the rest' positie in het eindklassement. Maar de Fransen beginnen desalniettemin met opgeheven hoofd aan het aankomende seizoen, want Daniel Ricciardo hoort nu bij Renault en dat moet zelfs af en toe een Grand Prix-winst opleveren, al is dat op z'n vroegst pas in 2020.

De komst van de Australische coureur heeft dit jaar nog niet zo zeer impact op de prestaties op de baan, maar helpt het team vooral meer talentvolle monteurs aantrekken. "Om eerlijk te zijn is de limiterende factor niet het budget. Wat ons limiteert is tijd. Ik denk dat de komst van Daniel ons kan helpen om zaken te versnellen, doordat iedereen ineens veel meer interesse heeft gekregen in Renault," zegt Abiteboul tegen Motorsport.com.

Cyril denkt dat het aannemen van Ricciardo een flink statement over de aanpak van het team heeft aangegeven, en dat mensen daaraan mee willen cashen bouwen. Met het aantrekken van nieuwe mensen verwacht de Fransman dat ze stappen in de goede richting kunnen zetten voor volgend jaar. 

"Ik verwacht niet dat we nu ineens voor overwinningen of het kampioenschap meevechten. Dat hebben we ook aan Daniel duidelijk gemaakt. Iedereen kan een mening hebben over het tijdpad dat we hebben geformuleerd, maar volgens mij hebben we al vrij hoog ingezet. Iedereen met een beetje kennis van de Formule 1 weet dat het even duurt voordat we het gat met de topteams hebben gedicht. De komst van Daniel zorgt er echter voor dat we nu een betere kans hebben om onze ambitie om in 2020 voor overwinningen mee te vechten, te verwezenlijken."