BMW M850i xDrive Coupé First Edition is extreem gelimiteerd

De BMW M850i xDrive Coupé is van zichzelf al een vrij exclusieve wagen, maar BMW wil hem nog exclusiever maken en komt daarom met de First Edition. Daar worden er maar 400 van gemaakt.

Een nieuw topmodel op de markt brengen kan natuurlijk niet gaan zonder speciale editie. Dat snapt ook BMW en daarom komen de Beiers met een extra gelimiteerde versie en nog beter uitgeruste editie van de M850i: de First Edition. Deze onderscheid zich vooral door een unieke kleur en een wat luxer binnenste.

Van de First Edition zullen er maar 400 het levenslicht zien en krijgen allen dezelfde, even krachtige V8 met 530 pk onder de kap. BMW kan natuurlijk niet te dicht op de aankomende M8 gaan zitten. Het verschil zit hem vooral in de speciaal voor deze editie ontwikkelde lak in Frozen Barcelona Blau metallic. Daarnaast krijgt de auto geen chromen accenten meer mee, maar is alles in hoogglans zwart afgewerkt. Zelfs de velgen zijn in Jetblack gespoten. Optioneel kan de koper er nog een koolstofvezel dak op laten monteren.

Aan de binnenkant vinden we natuurlijk interieurlijsten waarop duidelijk staat dat het hier om 1/400 van de First Editions gaat. Voor de rest is het te zien in de zwarte accenten en de speciale 'Merino' lederen interieurdetails in Elfenbeinweiß/Nachtblau. Het opvallendst zijn misschien wel de alcantara hemelbekleding en het alcantara stuur in Nachtblau.

De BMW M850i xDrive Coupé First Edition wordt in de periode april-juni 2019 geproduceerd in de BMW fabriek in het Duitse Dingolfing. De meerprijs van deze auto tegenover zijn 'standaard' editie, is helaas nog niet bekend.