Alpina B7 heeft 608 pk en twee grote nieren

BMW introduceerde onlangs de nieuwe 7 Serie en zoals gewoonlijk komt Alpina daarna met hun nieuwe vlaggenschip. Zeg hallo tegen de nieuwe B7 met evengrote nieren, die toch beter lijken te passen.

De liefhebbers van verfijning kunnen blindelings aankloppen bij Alpina. De tuner past BMW-producten aan waardoor deze beter presteren en scherper sturen terwijl ze van nog luxueuzer uitgerust zijn. Of de Duitse tuner in staat was om nieuwe 7 Serie, met z'n gigantische grille, te redden mag u zelf bepalen. Ze hebben in ieder geval een goede poging gedaan.

Normaliter neemt Alpina het krachtigste model, in dit geval de 760(L)i, maar stapte nu van dat idee af. De V12 was wellicht teveel van het goede, en daarom kozen de Duitsers voor de 4,4 liter V8. En als u zich nu druk maakt of deze wel genoeg pk's produceert: 608 pk en 800 Nm. Dat is 68 pk en 50 Nm meer dan u bij BMW krijgt. Vanaf stilstand optrekken naar 100 km/u gaat dan ook 0,1 seconde sneller dan de 750i en de topsnelheid is begrensd op 330 km/u. Daarnaast is er een RVS uitlaatsysteem geplaatst voor wat gewichtsbesparing.

Ook op andere vlakken is de auto verbeterd. De remmen hebben bijvoorbeeld een update genoten en zijn zichtbaar door de typische 20 inch Alpina velgen (21 inch kan ook tegen bijbetaling). Daarnaast is het xDrive-systeem opnieuw ingeregeld zodat de de auto zich sportiever gedraagt, specifiek tijdens het optrekken. 

Naast de andere velgen heeft Alpina ook de bumpers vervangen. Aan de voorkant zitten er grotere luchtgaten in en staat 'Alpina' in zwevende letters geschreven. Aan de achterkant vinden we een spoilertje en vier ovalen uitlaatpijpen. De nieuwe B7 is leverbaar in twee exclusieve Alpina-kleuren: Alpina Blue Metallic en Green Metallic.