Alpina B7: de M7 die BMW niet wil bouwen

BMW is inmiddels bij zijn zesde generatie 7 Serie aanbeland, maar een M7 kwam er nooit. Gelukkig biedt Alpina de overtreffende trap, voor wie met een 750 niet voldoende uit de voeten kan. Dit is de nieuwe B7 BITURBO, met 608 pk en 800 Nm.

Wijnhandelaar en autofabrikant Alpina (wee je gebeente als je het een tuner noemt) neemt dit jaar een auto van formaat mee naar Genève. Het ging aan de slag met een BMW 750Li (tot de komst van de 760Li het dikste exemplaar in de lineup), en sprenkelde hier zijn magie overheen. En hoe: de 4,4 liter V8  in de 2.110 kg zware en 5,25 meter lange überlimousine ging van 450 standaardpk's naar 608 units, een flinke sprong en meer dan BMW zelf in welke auto dan ook stopt.

Alpina kennende is dit met een zo groot mogelijk behoud van driveability gegaan: het gaat allemaal erg hard, maar zo geruisloos dat je er als inzittende bar weinig van meekrijgt. Souplesse is het toverwoord.

Het prachtige gevaarte in klassiek Alpinablauw staat op 20 inch, oogt dankzij extra spoilerwerk agressiever dan een standaard-BMW, en wie er één wil hebben moet goed gevuld zijn, want goedkoop is Alpina niet. Dat is geen ramp, zo lang ze maar iets speciaals leveren. Een blik op het interieur leert ons dat dit wel snor zit, en ook de prestaties zijn van een overtreffende trap: de B7 accelereert in 3,7 seconden naar de 100, en bereikt een top van 310 km/u. Want begrenzers, dat doet Alpina zijn klanten niet aan.

Wij gaan 'm in Genève nog eens aandachtig van dichterbij bekijken, voor de thuisblijvers hebben we de foto's en video.