Max Verstappen: "Ik heb geen doelen voor 2019"

Na Pierre Gasly werd ook Max Verstappen aan de tand gevoeld door zijn eigen team. Hij is een stuk nuchterder dan zijn teamgenoot en stelt zich, opvallend genoeg, geen doelen voor 2019.

De verwachtingen voor 2019 liggen erg hoog voor Red Bull Racing met de nieuwe Honda-motor, maar daarmee ook gelijk voor de prestaties van Max Verstappen. We hopen natuurlijk allemaal dat de Nederlander aan het eind van aankomend seizoen de Lewis Hamilton van zijn troon heeft gestoten. Max, de nuchtere Nederlander die hij is, denkt daar toch een beetje anders over.

"Ik heb mezelf voor dit seizoen geen echte doelen gesteld. We moeten nog maar even afwachten wat de auto gaat doen, het is allemaal zo afhankelijk van het hele pakket in de Formule 1. Tot Australië kun je sowieso nog geen echte doelen stellen. Daarna zien we wel weer verder."

Daarnaast heeft Max geen vertrouwen in de grote veranderingen die aan de auto gedaan zijn voor 2019. De grotere voor- en achtervleugel moeten het inhalen verbeteren, maar dat ziet de Limburger niet gebeuren. "Ik denk dat de aanpassingen niets gaan uithalen. De auto's zijn al te breed en hebben teveel downforce waardoor je er niet langs komt. Het blijft dus afhankelijk van het circuit. Het ene circuit is geschikter voor inhalen dan de ander."

Natuurlijk werd Max ook gevraagd hoe hij het vind om met Pierre samen te gaan werken. Het antwoord daarop moet u zelf maar even kijken in het hele interview hieronder.