Max Verstappen rijdt derde testdag met hekwerk op RB15

Vandaag begon Max Verstappen zijn tweede sessie in de RB15, alleen ging het deze keer er niet om de snelste tijd neer te zetten, maar reed hij met een compleet tuinhek achter de voorwielen de pitstraat uit.

Tijdens de derde Formule 1-testdag op het circuit de Barcelona-Catalunya mag Max Verstappen het stuur van de RB15 weer overnemen van zijn kersverse teamgenoot Pierre Gasly. De Fransman eindigde zijn sessie gisteren op spectaculaire wijze door de nieuwe Red Bull-bolide in de grindbak te parkeren. Hij zocht de limiet van de auto, en die heeft hij blijkbaar gevonden. 

Max gooit het vandaag over een heel andere boeg. Hij verliet de pits in alle vroegte met een stellage op z'n auto. Na acht rondes ermee hield hij het voor gezien en reed hij de pits alweer in. De stellage hangt vol meetapparatuur waarmee het team kan bepalen wat het sturen van de voorwielen met de luchtstromen doet en wat voor impact dat heeft op de balans van de auto. Dat is vooral belangrijk om te weten bij het nemen van de scherpere bochten.

Ondertussen is het stuk metaal met sensoren verwijderd en is Verstappen as we speak weer op de baan te vinden voor wat snellere rondetijden.