Herminator test Bugatti Chiron. Uiteraard in de sneeuw

Omdat ook luxepaarden vakantie verdienen, stuurde Bugatti de edele Chiron op wintersport naar Oostenrijk. Daar trof de bolide ski-legende Hermann Maier, a.k.a. The Herminator, en de ontmoeting leverde mooie plaatjes op.

De keuze voor een fotosessie in een wintersportgebied is hier geen rare: de Bugatti-clientèle heeft wel affiniteit met het witte poeder, en daarnaast levert het geheid spectaculaire plaatjes op. Ski-held Hermann Maier - die volgens de overlevering ooit landgenoot Arnold Schwarzenegger na een fles schnapps versloeg met armpje drukken - mocht, in ruil voor een interview met Bugatti's klantenmagazine 'ettore', zijn Q7 e-tron een dagje inruilen voor een 1.500 pk sterke Chiron. De menselijke machine - die in 2001 bijna het hoekje om was na een motorongeluk, maar gelukkig herstelde - was aardig in zijn sas met de 8 liter sterke W16.

De sneeuwpret vond plaats in Altenmarkt im Pongau, niet ver van Maiers geboorteplaats in Oostenrijk. We besparen u verder de PR-praat en komen meteen door met de foto's van de Herminator en - zoals Willy Vandersteen 't zou zeggen - Chironneke.