Grapje zeker? Devel Sixteen heeft wachtlijst van twee jaar

U dacht natuurlijk dat die idiote Devel Sixteen nooit zou komen, wij ook. Maar volgens de fabrikant heeft de auto heeft al een wachtlijst van twee jaar vanaf het moment dat hij in productie gaat. Dat betekent dat hij binnenkort komt, toch? Toch?

Jaren terug introduceerde Devel de Sixteen, een hypercar met meer dan 5.000 pk op de achterwielen. Tot nu toe hebben we hem een keer zien bewegen waarbij hij volgens de makers begrensd was en dus alleen stapvoets voortbewoog. Ook mocht er een keer een blondine spelen met het immens grote stuurwiel waarbij er ook geen snelheden boven de 100 km/u werden gehaald. Maar ondanks al die slechte PR heeft het bedrijf meer dan genoeg aanwas van klanten die minimaal $1,6 miljoen willen overmaken. Zoveel zelfs dat er nu een wachtlijst is van twee jaar. Waar die lijst op gebaseerd is, weet niemand, want de auto is nog niet eens in productie genomen.

En het wordt nog erger, want degenen die op de lijst staan zijn niet eens gegarandeerd van een Sixteen. Majid Al Attar, een van de eigenaren van het bedrijf, vertelde: "We’re selective about buyers. The buyers don’t pick the car. The car picks the buyers." Dat betekent dat een plaatsje op de wachtlijst dus niet eens inhoudt dat de ook daadwerkelijk gekocht mag worden. Volgens Majid moet je namelijk eerst aantonen dat je wel een verantwoordelijke automobilist bent. Het bedrijf wil een auto met zoveel pk's niet zomaar bij elk rijk knulletje dat net een dag z'n rijbewijs heeft droppen.

Overigens krijgt degene die $1,6 miljoen overhandigt niet 5.000+ pk, maar moet hij (m/v) het doen met een schamele twin turbo V8 die ongeveer 2.000 paarden produceert. Het topmodel kost $2,2 miljoen en heeft een 12,3 liter V16 achter de bestuurdersstoel liggen. Die produceert naar verluidt 5.078 pk en 5.094 Nm. De topsnelheid ligt op 515 km/u en dat halen schijnt echt een 'memorable experience' zijn. Al is alleen al omdat de auto dan geen contact met de grond meer heeft. De engineurs van de Sixteen schijnen het namelijk nogal lastig te vinden om hem bij hogere snelheden op het wegdek te houden. Iets met een gebrek aan downforce zonder vleugels en dergelijke.

Gezien de lichtere V8 lijkt het nu toch enigszins mogelijk dat de Sixteen er komt, al is het dan geen echte Sixteen meer. Daarom gaan we voor deze keer niet voor de volle vijf Victor Mullers op de Victor Mullerschaal, maar voor 4,5.